Saturday 7 July 2012

Salată de dovlecei

Da, din nou a avut loc un festin culinar (9 ore de gătit) pentru vreo 26 de oameni cu ocazia zilei mele de naştere. Aşa că urmează seria party food. Prima din această categorie (de fapt, nu e un party food, doar că e printre preferatele mele) este salata de dovlecei. Pentru pentru vreo 4 porţii se iau 2 dovlecei mici şi tari. Se spală foarte - foarte bine, se taie capetele. Acum se scoate curăţătorul minune de legume şi începem să tăiem dovlecelul fâşii CU COAJĂ CU TOT, până ajungem la partea cu seminţele (ceea ce a rămas netăiat se poate folosi la ciorbe sau la paste cu dovlecei, de ex). Într-o tigaie încălzim vreo 3 linguri de ulei de măsline în care punem 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunţi. Când usturoiul începe să se rumenească (atenţie să nu se ardă - se amăreşte) luăm tigaia de pe foc şi aruncăm dovleceii în tigaie. Aruncăm deasupra coaja rasă şi zeama unei lămâi şi nişte busuioc uscat şi fărâmiţat. Amestecăm totul f bine şi punem salata într-un bol de servit. Deasupra aruncăm nişte bile de mozarella. It's simple, isn't it ?

No comments:

Post a Comment