Sunday 25 September 2011

White Cake

From 20 September 2011



Data trecuta, cand am facut tarta cu zmeura mi-au ramas multe albusuri de ou. La astea s-au mai adaugat unele albusuri de la maioneza si m-am trezit cu 8 albusuri de ou in frigider, pe care nu voiam sa le risipesc aruncandu-le. Dupa multe cautari de retete cu multe albusuri am dat peste una care se numea White Cake. Am folosit-o pe asta ca baza si am facut usoare modificari. Reteta e pentru 8 albusuri, dar se poate transforma in cantitati mai mici.

Ingrediente:
8 albusuri de ou
330 g zahăr
210 g faina
1 lingura de amidon
1 lingurita de praf de copt
130 g unt topit


Albusurile le-am batut tari intr-un vas. Ingredientele uscate le-am amestecat apoi am adaugat albusul, pe care l-am incorporat cu grija sa nu se strice spuma, iar la final am pus untul topit si usor racit. Aici am mai intervenit cu mici modificari fata de reteta. Am adaugat coaja de lamaie rasa, cat mai multa. (se pot folosi si alte fructe, chiar si confiate). Aluatul l-am pus intr-o tava rotunda, dar pe viitor daca mai fac, il voi pune intr-o tava de chec. Am pus tava la cuptor si am copt compozitia circa 40 de minute (se verifica cu scobitoarea). Dupa ce l-am scos din cuptor l-am stropit cu apa si esenta de vanilie.

Wednesday 21 September 2011

Dovlecei umpluti

Ingrediente:
2 dovlecei medii
300g piept de pui taiat cuburi
2 rosii medii taiate cuburi
250 g branza de burduf
sare, piper, busuioc

Ca tot se mai gasesc dovlecei in piata si le ador gustul dulceag, am zis sa le folosesc altfel, decat cu paste. Am luat doua bucati medii si uitandu-ma la ele mi-a venit ideea sa le umplu. Le-am spalat bine si fiind mai fragezi, nu i-am mai curatat. Am taiat un piept de pui de vreo 300 g in cubulete, am adaugat 2 rosii medii, taiate tot cuburi si 250 g de branza de burduf rasa. La acest amestec am adaugat miezul dovleceilor, pe care l-am scobit c-o lingura, am mai pus sare, piper si busuioc. Am umplut dovlecei, i-am presarat cu un pic de pesmet si i-am pus in tava si i-am dat la cuptor circa 30 de minute, pana s-au aurit.
Iata rezultatul.