Tuesday 5 June 2012

Cheesecake cu crema de lamaie si glazura de ciocolata

Am facut un cheesecake si mi-am zis, de ce sa nu-l diversific. Am pregatit o crema de lamaie (lemon curd). Am luat 3 ouă, 150 gr zahăr tos, zeama de la 3 lamaie, le-am pus intr-un vas termorezistent pe o baie de apă si am amestecat in compoziţie până s-a topit totul şi a început să se îngroaşe. Dureaza ceva, dar rezultatul e fenomenal. Când s-a făcut de consistenţa unei budinci luăm vasul de pe foc, lăsăm să se răcească şi adăugăm coaja rasă de la o lămâie. Acoperim tortul cu crema de lămâie şi apoi ne apucăm de glazura de ciocolată. Luăm 50 gr de ciocolată neagră şi 50 ml lapte şi le punem pe foc mic într-un vas normal. Când ciocolată s-a topit omogenizăm şi turnăm direct, cu grijă pe tort. E gata. Simplu, nu ?

No comments:

Post a Comment