Tuesday 4 October 2011

Tarta de ciocolată şi zmeură

Se face că am comandat cartea de patiserii a lui Michel Roux şi răsfoind-o primul lucru la care mi s-a blocat privirea a fost tarta cu ciocolată şi zmeură. Mi-a luat totuşi ceva timp până să o prepar. La început mi se părea perfectă şi parcă nu-mi venea să mă apuc de ea, însă, având un pahar mare de zmeură în casă, mi-am luat inima între dinţi şi am răzbit, cu succes.
În primul rând se face un aluat de tartă ca aici, care se coace şi se lasă la răcit. Apoi se iau cam 250 de gr de zmeură şi se varsă în tarta răcită. Se poate adăuga şi mentă, tăiată mărunt. Trecem la prepararea ganache-ului de ciocolată. Se iau 250 ml de smântână dulce şi se pune pe foc mic într-un vas cu fundul gros şi se lasă până începe să fiarbă. Se ia de pe foc de îndată ce începe să facă perle. Se adaugă 200gr de ciocolată neagră şi 2 linguri de zahăr şi se amestecă până se topeşte totul, apoi se adaugă 50 gr de unt tăiat cuburi şi se amestecă până se obţine o cremă omogenă şi pufoasă, pe care o turnăm peste zmeură şi lăsăm să se răcească la frigider circa 2 ore. Tarta o tăiem cu un cuţit trecut prin apă călduţă.

From 20 September 2011