Tuesday 21 June 2011

Salată de ton cu orez


E printre cele mai simple reţete de a mânca ceva sănătos şi gustos, fie cald, fie rece. Prefer să folosesc ton bucăţi în apă pentru că are un gust mai bun şi e mai puţin uleioasă salata.

Ingrediente: 1 cană de orez basmati şi sălbatic

1 conservă de ton bucăţi în apă

100 g porumb

100 g mazăre

sare, piper, busuioc, ardei iute, zeamă de lămâie



Tot ce am făcut e să iau 1 cană de orez (basmati şi sălbatic, în acest caz, dar se poate folosi orice fel de orez cu bob lung) pe care l-am călit în tigaie cu un strop de ulei de măsline. Am pus apă într-o cantitate de trei ori mai mare ca orezul (this is a golden rule) şi am condimentat cu sare, piper şi busuioc uscat. În timp ce orezul fierbe (aprox. 15-20 de minute) se deschid conservele: de ton, porumb şi mazăre; se taie ardeiul iute (if you want it hot) şi-ţi mai rămâne timp să asculţi vreo două melodii, să citeşti un articol de ziar, etc. Tonul, porumbul şi mazărea se pun într-un bol, peste ele se varsă orezul aburind. Se amestecă totul, inclusiv ardeiul iute.

Şi e gata ! Totul în 20-25 minute.