Thursday 30 August 2012

La umbra unui cocktail

Nu ne place doar sa mancam, ne place sa si bem. Si daca tot suntem la capitolul bauturi si mancare buna, preferam cocktailurile. De curand am avut parte de o seara placuta, in care la invitatia prietenei mele, Andra, ne-am strans cu prietenii la Laboratorul de cocktailuri. A fost un moment placut, deoarece am putut sa vad si eu in fata ochilor mei lucrurile minunate marca Visuell




Un loc special c-un concept special, fara long drink-urile adesea obosite pe care ti le prepara barmanii in orice local obisnuit. Conceptul localului este sa nu aiba meniu, barmanii iti prepara un cocktail pe baza unor lucruri pe care le spui despre tine sau despre gustul pe care vrei sa-l aiba bautura. Conceptul de experiment laborator e si accentuat cu paharele berzelius. Totusi nu trebuie sa ne simtim stanjenit ca nu suntem soareci de laborator. :d





Primul cocktail pe care l-am baut era pe baza de rom si avea zmeura, lamaie si aducea usor a prosecco.





Gabi Urda si-a adus si ea cateva dintre creatii si a baut o alta minunatie cu struguri.

Prin urmare, ne mai vedem noi pe la Laboratorul de cocktailuri. Eu va mai recomand un cocktail foarte proaspat pe baza de gin si castraveti - stiu suna ciudat, dar te hidratezi de la prima inghititura. See you there, folks !

Tuesday 28 August 2012

Fasole verde cu curry

Din categoria fast and easy dinner. Am taiat o ceapa mica foarte marunt si am calit-o pe putin ulei intr-o tigaie. Cand ceapa a inceput sa se inmoaie am adaugat praf de curry si kurkuma, piper si niste ardei iute uscat. Apoi am pus si fasolea verde congelata, direct din punga si cam jumatate de ceasca de apa calda. Am lasat totul sa fiarba vreo 10 minute, pana apa s-a evaporat si s-a creat un sos galben. Eu l-am servit cu niste paste mici si rotunde unguresti, ceva asemanator cus-cusului, dar merge foarte bine si cu orez fiert. That's it. Totul dureaza cam 15 minute. :d

Sunday 12 August 2012

Brioşe sărate

Încă un fel de mâncare de la vestita petrecere de ziua mea. E perfect pentru astfel de evenimente. Sunt porţii suficiente, sunt sărate şi se fac uşor. Eu am făcut aproximativ 40 de brioşe pentru care am folosit 500g făină albă, 6 ouă, 400ml lapte rece şi un plic de praf de copt. Într-un bol bare am amestecat făina, praful de copt, puţină sare şi piper. Separat am amestecat ouăle şi laptele. Apoi le-am amestecat pe toate şi am adăugat caşcaval ras vreo 300 gr, 200gr şuncă, 100gr ardei copt şi o lingură mare de busuioc uscat. Apoi vine treaba serioasă. Am umplut formele de brioşe (am folosit şi hârtie de brioşe pentru că era mai simplu şi mai rapid) şi le-am dat în cuptorul încins cam 20 de minute, până s-au făcut aurii. S-au terminat în 10 minute, mai puţin două care au fost ţinute ascunse. haha.

Friday 3 August 2012

Clatita mea la control

Dupa cum v-am anuntat anterior, am castigat o tigaie pentru clatite Fissler in cadrul concursului CLATITIADA. Am si incercat-o si a iesit aceasta minunatie de tort de clatite cu caramel de banane. Mai intai am facut vreo 20 de clatite din 300 gr de faina, 3 oua intregi, 6 linguri de zahar, un praf de sare, 1 lingura de ulei, o lingura de esenta de vanilie si vreo 500 ml de lapte. Le-am facut unul cate unul si au iesit cam asa: Apoi am pregatit crema caramel cu banane. Am pus in blender 2 banane mari si vreo 100 ml de lapte si am facut un fel de shake. Apoi intr-o tigaie am pus 5 linguri de zahar la caramelizat. Cand s-a topit si s-a aurit zaharul am turnat shake-ul de banane peste si am lasat sa fiarba pana s-a inchegat. La final am intins crema pe fiecare clatita, le-am presarat cu nuci si gata.