Friday 13 July 2012

Concurs Găteşte Sănătos

S-au anunţat câştigătorii concursului Clătitiada de pe Găteşte Sănătos. Lista o găsiţi AICI. Mi-a sosit tigaia pentru clătite chiar ieri, aşa că fiţi pregătiţi de nişte reţete cu clătite, very soon. See ya !

Tuesday 10 July 2012

Un concurs marca Fissler

Clatidiada bloggerilor culinari. Noi iti dam tigaia, tu faci clatitele! In cadrul campaniei "Sunt prea sarac sa cumpar lucruri de proasta calitate!" siteul www.GatesteSanatos.ro va invita sa testati calitatea germana a tigailor marca Fissler. Noi iti dam tigaia, tu faci clatitele. Detalii AICI!!!! Aşa că...în curând veţi vedea şi clătitele mele speciale.

Salata de năut

O altă salată simplă, săţioasă ! Pentru o cantitate normală am luat o conservă de năut fiert (poţi să-l şi fierbi, dar durează vreo 3 ore fiertul şi o noapte întreagă înmuiatul care precedă fierberea). Am scurs năutul. Am tăiat 1 ceapă în felii foarte subţire. Într-o tigaie am încălzit nişte ulei de măsline în care am pus fulgi de chilli (se poate folosi şi ardei iute tăiat mărunt) şi o lingură de chimen. Când ulei a început să sfârâie am stins focul, am adăugat năutul şi ceapa, alături de nişte oţet balsamic şi brânză feta. Deasupra am presărat cu coriandru proaspăt, dar asta e opţional. :D E ceeeeva.... Try it !

Saturday 7 July 2012

Salată de dovlecei

Da, din nou a avut loc un festin culinar (9 ore de gătit) pentru vreo 26 de oameni cu ocazia zilei mele de naştere. Aşa că urmează seria party food. Prima din această categorie (de fapt, nu e un party food, doar că e printre preferatele mele) este salata de dovlecei. Pentru pentru vreo 4 porţii se iau 2 dovlecei mici şi tari. Se spală foarte - foarte bine, se taie capetele. Acum se scoate curăţătorul minune de legume şi începem să tăiem dovlecelul fâşii CU COAJĂ CU TOT, până ajungem la partea cu seminţele (ceea ce a rămas netăiat se poate folosi la ciorbe sau la paste cu dovlecei, de ex). Într-o tigaie încălzim vreo 3 linguri de ulei de măsline în care punem 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunţi. Când usturoiul începe să se rumenească (atenţie să nu se ardă - se amăreşte) luăm tigaia de pe foc şi aruncăm dovleceii în tigaie. Aruncăm deasupra coaja rasă şi zeama unei lămâi şi nişte busuioc uscat şi fărâmiţat. Amestecăm totul f bine şi punem salata într-un bol de servit. Deasupra aruncăm nişte bile de mozarella. It's simple, isn't it ?